Sunday, 6 July 2014

Only Girl (In The World).Dvoumila sam se da li da napišem ovo. Na kraju ipak odlučih da to učinim.
U poslednje vrijeme izbjegavam FB homepage iz razloga što se razočaram kada vidim tuđe status objave! Ono što moji pojedini FB prijatelji rade jeste da se javno rugaju drugima, prozivaju i komentarišu šta tko oblači, tko je kako počešljan, gade im se ovakvi ili onakvi nokti, čizme se ljeti ne nose (a to što ih svugdje u svijetu nose jer jednostavno bez njih boho stil nije to što jeste?), itd. E pa, meni se gade vaši FB statusi!
Evo šta ću ja reći. Kratke čizmice ljeti su mi okej. I dugački nokti u špic (kako ih mi djevojke zovemo ''špicasti'') su mi okej. I ultra kratki šorcevi i minice su mi okej. Naravno, za one koje to vole. Međutim, smatram da u svemu pa tako i u kombinovanju garderobe, šminke itd., treba (znati) napraviti balans.
Npr., mini suknjica u kombinaciji sa kratkim topićem  i cipelama sa vrtoglavo visokom potpeticom može biti pun pogodak ali i totalni promašaj (neću reći 'modni' jer nije promašaj po modnim standardima već to jednostavno nekome ne ''stoji'').
U čemu je caka? Pa, biću brutalno iskrena... sve ovo lijepo izgleda na djevojci koja je 'skladno' građena; hoću reći, nije ni premršava a nema ni prenaglašene obline. Dok upravo na onoj sa prenaglašenim oblinama sve ovo bi izgledalo pre-vi-še (čitaj 'vulgarno').
Da ne ostanem nejasna, reći ću i ovo... ako imam lijepo oblikovane noge, njih ću ljeti isticati. Ali ako uz to imam i bujan dekolte, njega neću naglašavati. Eto, tako otprilike.

U gradu u kojem živim, narod je, ''na svu sreću'', okarakteriziran kao 'mahalci i mahaluše'. Zašto su ti ljudi takvi, imam tri ''evo zašto'' stavke:
1. previše im je dosadno pa ne znaju šta drugo doli to,
2. nisu ni najmanje zadovoljni svojim životom,
3. ili su iskompleksirani i zavidni do te mjere da ih takvo šta čini ''zadovoljenima'' bar na tren.
Kako god, žao mi ih je.
Smatram da trebamo oblačiti ono u čemu se MI lijepo osjećamo u datom trenutku. Oblačiti se zbog sebe, ne zbog drugih. A baš onda kada se osjećamo lijepo u tome u čemu smo, onda je to zaista i pun pogodak. Na kraju, mislim da se svakako sviđamo drugima, ne zbog onoga što imamo na sebi niti zbog toga kako izgledamo, već zbog onoga što jesmo, iznutra. Stara priča :).

I da, da ne zaboravim, ovaj put sam iskombinovala korzet (viđen u Rihanninom spotu pjesme 'Only Girl (In The World)'), koji je poklon od drugarice, sa texas šorcem na visoki struk iz H&M-a. A da taj look malo ''ublažim'' nisam obukla štikle, već ravne sandale i ogrnula se sa 'od mame posuđenim' šalom.
 

Music video:


No comments:

Post a Comment